2017. július 24., hétfő

Leó, a fogatlan oroszlán

A minap, a nyár előtt újabb lendületet vett a nyálverés kedvenc indexes topicomban a magyar vonatkozású modelleknek fenntartott felületen. A kedves fórumozók attól indultak be, hogy valaki betette a Vácon készült limit Leó egyik képét. Szerintem nagyon ötletes megoldással a rövid oldali géptér takarója leemelhető és alatta részletesen kidolgozott a gép. Ez persze rögtön szúrta néhány ember szemét. Mi az, hogy valaki a megszokottnál többet ad, miért is fejlődjön a modellezés. Elő is vették a szokásos szöveget, hogy hamarosan a digitools is elkészíti majd a maga Leóját. Persze, van is az oldalukon fent vagy két fotó, ja hogy az még az eredetiről készült, kit érdekel. Olyan mint Columbo felesége, rég óta beszélnek róla, de még senki sem látta. Nyilván, ha mindjárt készen lenne a modell, lenne róla fotó. Sebaj, a Koszti-féle Bzmot sem áll sehogy, pedig már vagy egy éve gyártásra kész állapotban volt. Nem baj, jó munkához idő kell...
A limit V42 új megoldása a kidolgozott géptér

Annak ellenére, hogy semmilyen kép nem áll rendelkezésre, a fórumon fél órán belül felbukkantak olyanok, akik pont akkor jártak a digitools irodában, amikor ott állt egy majdnem készen, és biztosították a többieket róla, hogy az bizony sokkal jobb lesz mint a limité. Nyilván műgyantából készül és valamilyen német Roco mozdony hajtása lesz alatta, meg lesz benne mindenféle hang, amit úgysem fog senki sem használni.
Mivel küllemében nem igen találtak kivetnivalót, jött a szokásos hajtás téma. A limit bezzeg csúzligumit rak a modelljeibe. Ne zavarjon senkit, hogy a szíjhajtást számos nagy gyártó is alkalmazza és néhány hátránya mellett bőven van előnye is. Persze nem olyan körülmények között, mint pl. a Miniversum pályáin, minimális karbantartással. Sokat elmond, hogy a Liliput Flirt-ekkel is gond volt a Miniversumban, pedig azok az átlag modellezőnél elnyűhetetlenek.
Visszatérve a cím béli témára, annak idején volt a Deák/Félix Leó, amelyik kicsit magasabbra sikeredett, mint kellett volna, mégis aranyárban cseréltek gazdát és büszke tulajdonosaik gőgösen parádéztak vele a gyűjteményes topicban, változnak az idők, ma egyesek szerint annyira el vannak kényeztetve a modellezők (valóban?), hogy egy ilyen újításnak sem tudnak igazán örülni. Mindegy, limit nem hiszem, hogy gondban lesz, ha el akarja adni a Leót, szerintem az lesz, mint a többi modellel, hónapokat kell majd rá várni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése